Om JH Bygg 

JH Bygg grundades 2009 som enskild firma av Joel Hertzman.      

JH är inte övertaget eller uppköpt utan är byggt från grunden. När jag startade företaget 2009 som enskild var det precis så företaget bedrevs, som ensam snickare. Tiden gick och arbete ledde till arbete, efterfrågan ökade successivt med tiden. Att anställa blev ett faktum när timmarna på dygnet inte räckte till.

2012 hade företagit vuxit och det var dags att ta ett steg till, bilda aktiebolag. JH BYGG blev J. Hertzmans Bygg och Entreprenad AB. Vi kallar oss givetvis JH BYGG AB. Bolaget har ökat i omsättning och anställda varje år men i långsam takt och idag sysselsätter vi 11 personer plus underentreprenörer.

Vi inriktar oss mot lösvirkeshus och anser det vara vår spetskompetens inom yrket. Vi hjälper våra kunder med allt från ritningsunderlag och bygglov till att sitta med i samråd på kommunen och till sist lämnar vi över nyckel inför inflytt i det nya huset.

Historien om JH Bygg

Historian om hur företaget startades kan låta rolig, det finns ett ordspråk som lyder: "Man tager vad man haver". Jag var 23 år när starten av företagandet gick av stapeln. Vid den åldern även när man arbetar inom yrket som anställd har man inte mer än sina handverktyg. Julklappar fick önskas i form av verktyg och inköpen fick i början bli av billigare maskiner. Kunskapen och noggrannheten fick bli dom viktigaste verktygen för att lyckas. 

Firmabil blev den blåa Volvo 745:an som hade rullat 36 000 mil. Släpvagn och en del verktyg fick lånas av syskon och far. Det visade sig att det fungerade, till sommaren fanns ekonomi att investera i en firmabil och lite nya maskiner. 

På den vägen har vi sedan arbetat, investeringar sker över tid och vi försöker i den största mån vara självförsörjande när det gäller maskiner och verktyg. Vi har idag egen lastmaskin, ställning, rastvagn och flertalet bilar fullt utrustade för husbygge.